tisdag 3 juni 2008

SSU's västsaharadeligation 08

Och så var det dags igen. Det var varit för tyst för länge på den här bloggen. Men nu tar vi nya friska tag och lovar att uppdatera den kontinuerligt. Även om bloggen varit vilande så kan jag lova er att deligationen som åkte ner förra året har arbetat ihjäl sig för att få upp västsaharafrågan på dagordningen.


På lördag åker en ny deligation till de västsahariska flyktinglägren utanför den algeriska staden Tindouf. På bilden syns från vänster:

Mikael M Karlsson, Borås
Linda Elmerup, Karlstad
Johanna Englander, Simrishamn
Alvina Erman, Lund
Setareh Seydalzadeh, Stockholm
Eduardo Cornejo, Växjö
Natasa Mirosavic, Helsingborg
Oscar Petterson, Piteå

Och med oss i år under resans första dagar har vi även SSU:s ordförande Jytte Guteland, Magnus Manhammar (förra deligationsledaren samt nuvarande internationell ombudsman för SSU) och slutligen Johan Buser som är ansvarig för Afrika i förbundsstyrelsen.

Årets resa kommer att fokusera på att samla information till att skapa opinion i Sverige. Det är fortfarande så att många, alltför många, inte känner till Västsaharakonflikten. Sen kommer vi att ha seminarier om SSU och SSU:s västsahariska motsvarighet Ujasario's roll, hur vi organiserar oss och vilka frågor vi fokuserar på som ungdomsförbund. Nytt för i år är ett kvinnoseminarium som kommer handla om kvinnors situation i politiken och samhället. Följ gärna vår resa här på bloggen!

Inga kommentarer: