söndag 3 maj 2009

Vi som ska åka på volontärresa till Västsahara 2009


Nu är vi här – det nya gänget som ska till Västsahara. Lubna, Joel, Niclas, Becky, Derya och ”Kungen”, projektledare Ahmed.

I tre veckor i juni ska vi till flyktinglägren utanför Tindouf i södra Algeriet och jobba som volontärer. Vi kommer också att besöka Algeriets huvudstad Alger i norr och åka in i den befriade delen av Västsahara.
Vill ni veta mer om oss? Lubna El-Shanti är minstingen som går i tvåan på samhällsvetenskapliga programmet på gymnasiet och bor i Hässelby, Stockholm. Derya Aktas är också nollåtta och tog studenten för ett år sen. Hon vill börja plugga journalistik till hösten och har skrivit och illustrerat en del för SSU Stockholms Läns tidning Magasin 08. Norrlänningen Becky Bergdahl har emigrerat till Stockholm och jobbar som andreredaktör på SSU:s medlemstidning Frihet. Joel Harde är den gôa gubben från Sveriges framsida som pluggar på Europaprogrammet på Göteborgs universitet. Niclas Nilsson är skåningen som studerar på programmet för internationell migration och etniska relationer på Malmö högskola. Dalmasen Ahmed Hassan läser förvaltningsrätt på Malmö högskola och har varit Sveriges ungdomsdelegat i FN. Han är veteranen i gänget och har redan varit i Västsahara en gång förut.

Otäcka vaccinationssprutor, korvstoppning med info om konflikten i Västsahara och gruppövningar har vi redan hunnit med. Nu är det nedräkning inför resan som gäller. Följ vårt äventyr här på bloggen.

2 kommentarer:

Oscar sa...

Jag avundas er så. Lycka till. Ni kommer aldrig att glömma det. Solbrännan man får i sahara stannar för livet.

Mr Burns sa...

Har skorpionerna tagit er alla?