fredag 6 juli 2007

Tva dagar i Alger

Mohamed, Malin och Natasha redo for att ge sig ut pa Algers gator

Det ar varmt pa gatorna i Alger

I onsdags natt efter mellanlandning i Frankfurt kom vi antligen fram till Alger. Efter en taxifard i skrotbilar kom vi till vart hotell som var riktigt fint och frascht. Pa morgonen tog vi en tur pa stan dar vi snabbt upptackte att vi var sa gott som de enda turisterna i hela stan. Har gar det tjugo man pa en kvinna. Hela dagen var det firande av nationaldagen och bilar som tutade. Det var ocksa fullt av poliser pa gatorna eftersom man fortfarande har undantagstillstand.

Pa eftermiddagen lyckades vi anda turligt nog hitta en del sportgrejer som vi kopte med oss till turneringarna i flyktinglagren. Senare blev vi inbjudna till den svenska ambassadorens residens dar hon bjod pa middag. Det blev ett spannande och personligt mote med troligtvis Sveriges gastvanligaste ambassador. Pa kvallen var det de sista planeringarna infor resan pa hotellet som gallde. Har ar det tomt pa gatorna efter atta. Allt som allt en spannande och larorik dag.

Idag har vi forberet oss for resan inatt da vi ska aka ner till lagrena nara tindouf, en resa pa over tre timmar. Dessutom har vi letat efter klader till Ahmed som har forlorat sin vaska da den inte kom fram nar vi landade. Tyvarr hittar vi inga affarer som har oppet eftersom det ar helgdag och stangt.

Vi rapporterar snart igen!

Det algeriska parlamentet ligger mitt i stadskarnan

Magnus handlar sporttrojor till turneringarna i flyktinglagren

Malin och Mohamed i intressanta diskussioner om Vastsahara
med den svenska ambassadoren Helena Nilsson Lannegren

1 kommentar:

Tidskriften Västsahara sa...

Jätteroligt att ni engagerar er i Västsaharakonflikten. Lycka till med ert arbete och resan!

Vänliga hälsningar
Lena Thunberg
Tidskriften Västsahara
www.natverkstan.net/vastsahara